Koud en warm tegelijk

Koud en warm tegelijk

Het tachtigjarig bestaan van ’t Pink kreeg afgelopen zaterdag de nodige aandacht door een echte Koek en Zopie ontmoeting. Twee enthousiaste medetuiniers organiseerden een gezellig samenzijn. De ingrediënten: een vuurkorf met een paar houtblokken, warme chocolademelk, appeltaart, cake, brownies en, niet onbelangrijk, robijnrode glühwein.

Om half drie stonden de eerste tuiniers al, genietend van de baksels en drankjes, gemoedelijk met elkaar te kletsen. Het ging natuurlijk over de opbrengsten van de afgelopen zomer en er waren verhalen over vele kilo’s bramen en hoe goed (of eigenlijk hoe nat) het er in dit seizoen aan toe ging.

Maar naast de gesprekken over de tuin werden er ook meer persoonlijke zaken besproken en dat maakt een dergelijke ongedwongen ontmoeting nog waardevoller. Het is goed voor de vereniging, waar vaak solo in het tuintje gewerkt wordt, dat er ook in ontmoetingen buiten het tuinieren wordt geïnvesteerd. Deze middag sloten zich steeds meer tuinders aan en het werd ondanks de kou een goed bezochte bijeenkomst. Men hield de handen af en toe even boven de vuurkorf en zette de kraag nog maar eens goed op.

De voorzitter legde in zijn speech nog even de nadruk op de verbinding:
‘We hebben elkaar vanmiddag weer een beetje beter leren kennen en dat is toch een prachtige opbrengst van deze middag’.

Maura en Monica werden heel erg bedankt voor hun idee en het organiseren en nadat we samen de boel hadden opgeruimd ging iedereen huiswaarts. Met koude ledematen, maar met een verwarmd hart.

Door Erik Abbink

Bijgevoegde foto’s: Lida Möhring

Reageren is niet mogelijk.